Allergenen en bacteriën. 

De Ingrediënten van kaas: Rauwe melk, lebstremsel, zuursel, salpeter  

Allergenen in kaas:

  • Koemelkallergie: in alle kaassoorten gemaakt van koemelk zit automatisch deze grondstof.Niet geschikt voor mensen met koemelkallergie. Alternatief: geiten en/of schapenkaas.
  • Lactose-intolerantie: Lactose is een melksuiker en zet zich tijdens het rijpingsproces om in melkzout. Na 12 tot 16 weken rijpen is het gehalte lactose gedaald naar minder dan 0,1 gram per 100 gram product. Kaas blijft echter ongeschikt voor mensen met een zware vorm van lactose-intolerantie. Mensen met een lichtere vorm kunnen dus wel kaas eten maar het advies is zo oud mogelijk. Lactose komt voor in alle soorten melk. Geiten- en schapenmelk hebben zelfs nog een iets hoger lactosegehalte dan koemelk.
  • Mosterd: Komt alleen voor als toevoeging in kaas. Zoals mosterdkaas.
  • Selderij: Weinig voorkomende allergie. Selderij bevindt zich over het algemeen in kaas met tuinkruiden als onderdeel van de kruiden.
  • Kippenei: Geitenkaas bevat vaak het conserveermiddel: Ei-lysozyme (E1105). Schapenkaas bevat altijd ei-lysozyme als conserveermiddel en kan derhalve niet worden gegeten door mensen met een allergie voor kippeneieren.
  • Noten: Komt alleen voor als toevoeging in kaas. Zoals Walnotenkaas en Rambol nootmix.
  • Gluten: Er is nagenoeg geen kaas verkrijgbaar waar gluten in zijn verwerkt. Gluten zitten in granen zoals tarwe, gerst, rogge en haver. Deze producten worden niet gebruikt bij de productie van kaas. 

Bacteriën:

  • Lysteria: Komt alleen voor in kaas bereid uit rauwe melk. 
  • Salmonella: Komt alleen voor in kaas bereid uit rauwe melk. 

Beide bacteriën komen maar zeer zelden voor in zuivelproducten. 

* Er moet rekening gehouden worden dat alle kazen sporen van allergenen kunnen bevatten. 

bron: cheeseexchange 

 Ideal logo grey      visa mastercard grey      security grey      postnl shipments      comodo secure grey

Om uw shopping ervaring te verbeteren maken wij gebruik van cookies.
Wil je eerst meer informatie, of onze cookies niet accepteren, klik dan op de "Lees meer"button.